Butiken

Bistrokök - Här hittar du detaljerna!

Drömmer du om ett franskinspirerat bistrokök? Här ger vi dig inspiration till detaljerna!

Vill du ha känslan av ett mysigt franskt café som doftar av nymalda kaffebönor och en surdeg varje morgon när du kliver in i ditt kök? Då kan nog ett franskt bistrokök något för dig! Bistrokökets stil är inspirerat av restauranger och caféer och är perfekt för dig som älskar att spendera tid i köket.  Här ska allt vara lättillgängligt, funktionellt och bjuda in till långkok, bakning och kaffestunder. 


Bistrokök är något av en dröm för någon som gillar att ha sina saker framme och lättillgängliga. Här förvaras gärna både porslin och köksredskap på öppna hyllor och en kaffemaskin får gärna stå framme på bänken - alltid redo att användas.

Vad är då nyckelspelarna i ett franskinspirerad bistrokök? Först och främst är det väggar och tak som gärna är täckta med 15x15 kakel, mörk fog och mönstrat klinkers i vitt och svart. Köksluckorna är mer diskreta, gärna utan fräsning, men med gedigna och industriellt inspirerade läderhandtag för att få in naturmaterial. Bänken kan täckas av en funktionell och tålig rostfri skiva eller en sten som är lätt att hålla ren. 

Materialvalen överlag får gärna vara i just läder och då i kökshandtag, grytlappar och förkläde och kombineras med den stilrena och mer funktionella känslan av rostfritt stål i vitvaror, köksmaskiner och krokar. Dekorera också öppna hyllor med glasburkar med specerier, kaffebönor, levande kryddor och såklart helst en surdeg.

Fånga detaljerna i ditt franska bistrokök:

  1. Mörkbruna läderhandtag och läderloopar på köksluckorna som bara blir snyggare ju mer du använder dem. Som detalj på beslagen kan man välja metall i svart, krom eller nickel.
  2. Matcha handtaget med funktionella krokar i läder på väggen för snygga kökshanddukar och förkläden.
  3. En redskapsstång i rostfritt stål är ett måste! Häng på så många s-krokar du orkar på stången och förvara grytlappar i läder, skärbrädor, grytunderlägg och snygga köksredskap.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.