Butiken

Läderhandtag med gott samvete

Under 2020-talet är det kanske viktigare än någonsin att göra medvetna och långsiktiga produktval i sin heminredning och i sitt hem! Medvetet producerat, gediget och naturmaterial är därför nyckelorden när vi letade fram våra läderhandtag till butiken!​

LÄDERLOOP, LINDADE HANDTAG & LÄDERHANDTAG MED KORSSTYGN

Idag har vi flera olika beslag med läder i vår butik. Den klassiska läderloopen, också kallad läderflärp eller läderöglor, var först på plats. Läderlooparna blev först populära under 2015-2016 och stilen skulle då vara lite rå och industriell med Do It Yourself (DIY) känsla. Vi har läderloopen i natur, brunt och svart läder med metall i mässing, koppar eller krom men den absolut populäraste har definitivt varit läder i natur med en metall i mässing! Strax efter läderöglans framfart kom även storebror som var i samma industriella stil men nu ett handtag i cc128. Dessa två är vanliga att kombinera i ett kök eller matcha med loopar på en byrå och handtagen på en garderob! Båda beslagen är naturligvis av Svenskt naturgarvat svensktillverkat läder från Tärnsjö Garveri.

Lädertrenden slutade dock inte därmed läderloopar och läderhandtag! Strax härefter ville köksmarknaden se mer av läder och nu en lite mer arbetad design. Under 2016 kom de första läderlindade metallhandtagen och även handtag med släta läderstycken. Vi ville hitta en fin produkt med ett vackert handarbete som var närproducerad i alla produktionsdelar. Trenden med att linda läder kring handtag var främst att få kontrasten mellan metallen, helst mässing eller nickel och krom, tillsammans med det mjuka ombonade lädret men också det mer funktionella i att bibehålla det klassiska handtaget med en modern twist! När vi valde handtag till att linda med läder tog vi de mest klassiska handtag vi har – retrohandtaget 1353 som är en hyresrättsfavorit från 60talet – och valde de vanligaste cc-måtten då de har en långlivad historia med en stil som uppskattas av många!

Handtagen som vi läderlindar är alla tillverkade i en metallfabrik utanför Jönköping där det har bedrivits gedigen handtagsproduktion i många år! Handtagen är unika i sitt slag och har i perioder varit det mest populära beslag vi har! Lädret vi använder till alla våra läderklädda handtag är från svenska Tärnsjö Garveri, som utlovar eco-certifierat och naturgarvat nötläder, och all läderhantering görs förhand. Förutom föregångarna med läderlindning och handtag med slätt läderstycke så har vi även en helt unik modell med ett läderstycke som sys ihop med korsstygn i ett omsorgsfullt handarbete!

Våra läderhandtag är dock inte bara tillverkade under rätt förutsättningar, har en medveten minskad miljöpåverkad och är producerade av pålitliga material, utan är också tänkta att skapa ett varmt, naturligt och modernt inslag i hemmet.


LÄDERHANDTAG I KÖKET

Många frågar idag hur läderhandtag reagerar på placeringen i köket och hur väta och slitage påverkar materialet med tiden. Här är det viktigt att tänka på att alla naturmaterial förändras efter tid och så är det självklart också med våra läderhandtag. Dock anser vi att ofta blir ljusa läderfärger bara vackrare med lite patina och att de ”slits” gör bara lädret mer levande, unikt och personligt. Våra läderklädda metallhandtag är dock väldigt mättade i lädret och suger därför upp väldigt lite väta. Vill men fräscha till lädret lite efter en tid så fungerar det hur bra som helst att putsa upp det med vanlig möbeltvätt och möbelfett!

Idag har vi 25 olika läderklädda metallhandtag att välja på i butiken men vi är också väldigt flexibla om du har några speciella önskemål! Vi har exempelvis gjort läderhandtag i det gamla cc-måttet 87mm och även längre modeller som cc192, vilket vi gärna gör på specialorder. Dessutom kan vi läderlinda i princip alla våra handtag i butiken om du har någon specifikt beslag som du tycker skulle bli ännu finare med läder! Kontakta oss gärna om du har någon egen idé så löser vi det gärna!


SUMMERING OM LÄDERHANDTAG

  • Läderloopen & läderhandtagen var föregångarna som skapade en trend med läder i kök och öppnade dörrar för väldigt många fina köksbeslag!
  • Våra metallhandtag med läder är svenskproducerade och allt läder är från svenska Tärnsjö Gaveri. All läderhantering på metallhandtagen görs även förhand!
  • Vi är väldigt flexibla när det kommer till läderhandtag och kan göra läderlindade handtag i allt från cc87 till dörrhandtag för innerdörrar och på nästan alla handtag i butiken!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.