Butiken

Måla kökshandtag med sprayfärg

Inredningstrend Kök Hösten 2020 - spraymåla köksknopparna i samma färg som dina köksluckor.

En av höstens hetaste inredningstrender 2020 i kök är att måla köksknopparna i samma kulör som sina köksluckor och kökslådor. Monokroma färger och platsbyggt är två inredningstrender som vi ser genomgående i hemmen och ett sett att lura ögat till de båda trenderna är att måla in knopparna med sprayfärg i exakt samma färg som luckan. Nyfiken på hur du följer trenden? Här berättar vi hur!


Vem drömmer inte om ett skräddarsytt och platsbyggt kök? Under senare åren med kökstrender som shakerkök och lantliga skandinaviska kök har vi sett en uppåtgående trend med att köken ska kännas genuina och som att de byggdes in i rummet samtidigt som huset är byggt. Att bygga kök i shakerstil och att se till att skåp och vitvaror fyller ut från golv till tak är två sätt att få en platsbyggd känsla i köket, men även små detaljer kan fånga stilen! Nu ser vi en trend med att måla in träknoppar i samma kulör som sina köksluckor för simulera känslan av att allt är skapat i samma snickeri. När knopparna eller kökshandtagen är i precis samma färg som luckorna får man en enhetlig och monokromt utseende som gör att badrumskommoden, köket eller hallmöbeln ger intrycket av att vara platsbyggt.

  

Så här kan du måla dina köksknoppar i samma NCS som dina luckor & lådor. 🎨

  1. Ta reda på färgen på ditt kök. Vet du inte färgen sen innan så kan du använda en färgläsare som hittas i en färdbutik. 
  2. Köp färg i rätt kulör. Vi valde att köpa färgen på sprayburk och vår färg är NCS 7500 vilken är en mörkgrå färg med varm ton.
  3. Måla eller spraya träknoppar. Du kan välja på knoppar som är 30mm i diameter eller 40mm i diameter.
  4. Lacka knopparna med matt eller blank lack för att färgen ska hålla länge. 

Klart! 😀

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.