Butiken

Byta handtag på köksluckor - Så monterar du nya handtag till köksluckor

Att byta ut kökshandtagen eller köksknopparna i ditt kök eller på en byrå och garderob är det snabbast och lättaste sättet till en knapp renovering. Att byta kökshandtag är väldigt enkelt och med vår smarta markeringsmall får du snabbt fram vilka mått du ska ha mellan hålen på dina luckor!

Att montera sina nya kökshandtag behöver varken vara svårt eller kostsamt. Vill man inte anlita en snickare för att borra hålen i sina nya luckor kan man istället köpa till vår smarta och enkla markeringsmall och själv montera beslagen på luckorna. 

Allt du behöver ha för att montera handtagen är:

  1. Dina nya kökshandtag där du kan kika hur långt det är mellan skruvhålen (cc-måttet).
  2. Skruvar som passar beslagen. Skruv följer alltid med vid köp av beslag hos It's Design.
  3. En markeringsmall för att markera ut vart på luckorna som handtagen ska sitta. 
  4. 4,5mm eller 5mm borr & skruvmejsel


Så här monterar du sen beslagen:

  1. Välj ut hur du vill placera beslagen på luckorna. Önskar du dem stående eller liggande, och önskar du dem centrerat eller på ena sidan av luckan. Här är det bara tycke och smak som spelar in!

    Tips på placering! Vanliga mått att gå efter från luckans kant (övre kanten på bänkskåp och undersidan på väggskåp) är att placera handtaget 45mm eller 55mm nedåt från kanten. Är det ett handtag som ska sitta på sidan av luckan så kan första hålet därför vara 45x45 eller 55x55mm in från kanten på köksluckan. Har man fräsning eller spår i luckan anpassar man hellre placeringen av beslaget efter det och det är alltid rätt att sätta sina nya handtag precis så som man själv tycker är finast!
  2. Använd markeringsmallen med att markera ut hålen på köksluckan. Rita gärna små markeringar på mallen så har du de utsatta hålen för varje lucka. 
  3. Borra hålen med en 4,5 eller 5mm borr.
  4. Skruva dit handtagen med medföljande skruvar - Klart!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.