Butiken

Ska man ha knoppar eller handtag på kökslådor?

Valet mellan knoppar och handtag för kökslådor kan vara en svår beslut, eftersom det både påverkar kökets estetik och funktionalitet. Här är några faktorer att överväga när du ska välja mellan knoppar och handtag till dina kökslådor.

Fördelar med knoppar

 1. Estetisk flexibilitet: Knoppar finns i en mängd olika stilar, material och färger, vilket gör dem lätta att anpassa till vilken köksdesign som helst, från modern till lantlig köksdesign.
 2. Lätt att byta: Det är enkelt och ofta billigare att byta ut knoppar om du vill uppdatera utseendet på ditt kök.
 3. Diskreta: Knoppar är små och tar upp mindre plats på lådfronterna, vilket kan ge ett rent och minimalistiskt utseende.
 4. Greppfunktion: På mindre och lättare lådor och luckor upplevs en knopp ofta enklare och smidigare att greppa än ett handtag. 

Fördelar med handtag

 1. Bättre grepp: Handtag erbjuder ett större och mer bekvämt grepp, vilket kan vara särskilt användbart på tunga kökslådor.
 2. Varierande längder: Handtag finns i olika längder, vilket ger möjlighet till olika designval och funktionella lösningar.
 3. Enhetlig look: Att ha samma typ av handtag på både skåp och lådor  kan skapa en enhetlig och sammanhållen design i hemmet.
 4. Mångsidighet: Handtag är mångsidiga och fungerar bra både på lådor och skåpluckor, vilket gör dem till ett praktiskt val för hela köket.

Kombinera knoppar och handtag

Det är också populärt att kombinera både knoppar och handtag i köket för att dra nytta av båda typernas fördelar:

 • Knoppar på skåp och handtag på lådor: Detta är en vanlig kombination där knoppar används på skåpluckor och handtag på lådor, vilket ger både stil och funktionalitet.
 • Skålhandtag och knoppar: En annan variant är att använda skålhandtag på lådor och knoppar på skåpluckor. Detta skapar en vacker kontrast och kan ge köket en mer traditionell eller rustik känsla.

Val baserat på användning

 • Tunga lådor: Om du har stora och tunga lådor, som ofta används för att förvara kastruller och stekpannor, är handtag att föredra för att få ett bra och stabilt grepp.
 • Lätta lådor: För mindre och lättare lådor kan knoppar vara tillräckliga och ge en estetisk fördel.

Valet mellan knoppar och handtag beror till stor del på dina personliga preferenser, kökets stil och hur du använder dina kökslådor. Genom att överväga funktionalitet, estetik och kostnad kan du fatta ett välgrundat beslut som passar ditt kök bäst. Oavsett vad du väljer, kan rätt beslag förvandla ditt kök och göra det både vackrare och mer praktiskt.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.