Katja

Tidlöst kök i trä med läderhandtag och detaljer i rostfritt

Önskar du dig ett kök som ska hålla länge? Då ska du i första hand investera i hållbara material som kan hålla under en längre tid.

En trend som är väldigt stark just nu och kommer att hålla i sig ett bra tag framöver är köksluckor i trä, både ljusa, mörka och olika träslag. Trä är ett material som åldras vackert och kommer bara bli vackrare ju äldre köket blir. Därför även ett väldigt bra val om du vill satsa på ett hållbart och tidlöst kök i ditt hem.



Natursten bidra verkligen till att ge köket en vacker och lyxig känsla samtidigt som att den är väldigt tåligt, har en lång livslängd och kan oftast användas om och om igen. Dock kan du behöva vara lite försiktig vid spill av rödvin, citron och andra syror beroende på vilken natursten du väljer. Ett annat hållbart alternativ till natursten kan vara en bänkskiva i kompositsten eller kvartskomposit. Den är tålig, funktionell och oerhört hygieniskt då den helt saknar porer. Väldigt bra val om du vill ha en ljusare bänkskiva och slippa oroa dig för repor och fläckar.



Ett annat lättskött material som är tidlöst och passar väldigt fint med trä är rostfritt. Ett material som är tåligt och lätt att hålla rent. Väldigt fin som bänkskiva eller som andra detaljer i köket i form av redskapshängare, handtag eller knoppar.



Ett kök med med långsiktighet i tanken passar även ett par läderhandtag väldigt bra. Läder är ett material som har en naturlig åldring och patineras med tiden som gör att handtagen bara blir vackrare och vackrare med tiden. Det ger naturliga inslag, värme och en ombonad känsla i ditt kök. Just våra läderhandtag består av svenskproducerad metallhandtag som är klädda med ECO-certifierat svenskt nötläder från Tärnsjö Garveri. Varje handtag kläs för hand och är ett omsorgsfullt handarbete!



Lycka till med dina val för att skapa ett kök som ska hålla länge!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.