Butiken

Träknoppar i ek - Inredningstrend höst & vinter 2022

Nyhet - Låt oss presentera vår nya träknopp Ball i sortimentet! Ball är en svensktillverkad träknopp som finns i fyra utföranden, varav en i obehandlad furu som enkelt kan målas i valfri färg, och du hittar den exklusivt här hos It's Design!

Trädetaljer i hemmet har blivit otroligt populärt de senaste året och till hösten och vintern 2022 ser vi många inredningsdetaljer i trä som nyheter. Trädetaljer förekommer i så väl belysning, möbler och väggdekor men framförallt är det de små inredningsdetaljerna i varma träslag som har fått uppsving under 2022. Trä, och kanske då mest furu och ek, är väldigt hållbara material som lever länge och bara vackrare med åren, vilket gör det till ett jättebra materialval även i miljösynpunkt, men det är också väldigt fint och skadar en mjuk och ombonad känsla i hemmet. 

Ett enkelt sätt att ta in trädetaljer i hemmet är att byta knoppar på en byrå eller garderob till träknoppareller trähandtag. Här kan du då förnya en äldre möbel eller ta upp detaljer från andra inredningsdetaljer för att skapa en enhetlig känsla. 


Under hösten 2022 lanserar vi en helt ny knopp i trä. Den är rund och mjuk i formen som en boll och därigenom kom vi på att döpa den till just Ball. 💫

Ball är en klotrund knopp i trä med vacker trästruktur. Den är enkel, stilfull och unik tack vare sitt material. Den är tillverkad av trä som är ett levande material och då varje träd är unikt så blir även varje knopp likaså. Ball finns i en storlek på 40mm i diameter och i fyra olika utföranden - obehandlad furu, klarlackerad ek samt vitbetsad och svartbetsad ek. Knopparna monteras med vanliga M4-skruv genom en lucka eller låda och skruv ingår alltid i beställningar hos It's Design . Dessutom är Ball producerad i Sverige, exklusivt för It's Design. 


Träknoppen Ball finns i fyra fina utföranden för att passa i olika hem och alla fyra har sina helt unika egenskaper. 

  • Träknopp Ball i lackad ek. Vår ekknopp Ball är varm och genuin. Det är en helt runt svarvad knopp i massiv ek som har fin ådring och varm ton. Den passar både i ett modernt hem med inredningsdetaljer i trä eller ett klassiskt kök med ekbänkskiva. 
  • Träknopp Ball i vitbetsad & svartbetsadek. Ekknopparna valde vi även att betsa i vitt och svart för att passa många fler hem. Svarta inredningsdetaljer har dominerat i skandinaviska hem under 2020-talet och vitt är tidlöst minimalistisk när det kommer till heminredning. En träknopp med lätt betsad yta gör att trästrukturen och ådringen fortfarande framträder tydligt men färgen är fortfarande mest framträdande. Både de vit- och svartbetsade knopparna har en tunn bets där ekens ådringar lyser igenom och ger en träkänsla. 
  • Träknopp Ball i obehandlad furu. Till sist finns även knoppen Ball i obehandlat furu. Furu kommer från tall och är naturligt ljus från början men mörknar med tiden. Tack vare våra träknoppars obehandlade yta kan man här både lacka knoppen i önskad färg eller använda lut för att knoppen ska behålla sin ljusa färg. Man kan välja att måla knoppen i samma kulör som luckor och lådor eller måla dem lekfullt till ett barnrum, men Ball i obehandlat furu är minst lika fin precis som den är! 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.