Butiken

Organisera dina kökslådor med besicklådor i trä

Vårstäda och organisera dina kökslådor med vår fina lådinredningsserie med besticklådor i trä. Här berättar vi allt om hur du kan tänka när du städar upp i kökslådorna i vår!

Ett av det mest framträdande vårtecknen vi har är ju när kommunen börjar sopa bort gruset från vägarna. Att städa upp och göra fint inför den nya årstiden känns alltid som ett säkert tecken på att sommaren äntligen är på väg. Samma känsla får man nästan inomhus och längtan att organisera och vårstäda sitt hem blir alltid starkare när de första snödropparna börjar kika fram!  

Är du som vi och får en längtan att organisera kökslådorna inför sommaren så kommer det här några tips om man vill använda vår fina träserie Bas i ek eller bok.

Steg 1: Mät dina kökslådor

För att få en uppfattning vad du kan få rum med och hur stor lådan faktiskt är så är det viktigt att ha ett mått av kökslådan. Töm då först lådan på inredningen för att se hur stor lådan är utan plastinsatser eller köksartiklar. Mät sen insidan av lådan, bredden och längden, för då kan man enkelt bestämma vilken storlek på besticklådor i trä som du behöver.

Steg 2: Välj rätt besticklådor i trä

Här är spånar läget! Fundera på hur du önskar ha dina köksartiklar uppsorterade. Vart i köket ska köksbesticken vara och kan stekspadarna vara mer lättillgänliga intill spisen. Köksknivarna bör ligga i trycka fack för att inte råka skada någon och vara placerade nära den plast där du oftast hackar och skär. I vår bas-serie finns det 4 olika färdiga moduler och sen raka avdelare som komplement. Besticklådorna med tre eller två fack i bredd är perfekta indelningar för köksbestick och kortare köksredskap så som konservöppnare, osthyvlar och saxar. Knivinsatserna skyddar dig och dina knivar och får dem att ligga stilla i lådan på ett säkert sätt och kryddinsatserna är perfekta för att snabbt få en överblick när du söker en specifik krydda.  


Tack vare att lådserien Bas är i många lösa delar har du här möjlighet att skapa inredning precis som du själv önskar och som just ditt kök har behov av. Du blir inte låst till färdiga uppdelningar utan kan kombinera delarna helt fritt. 🤩


Kryddinsatserna i basserien kommer i klossar om 100mm (10cm) bredd och där man man lägga så många man önskar och är i behov av i bredd. Villman inte fylla en hel låda med kryddor så kan man spara delar av utrymmet och dela av med de raka avdelarna i samma serie. 


Steg 4: Placera besticklådorna i kökslådorna

Städa ut kökslådorna och torka av botten. För att skydda dina kökslådor och förlänga livslängden på köket så kan man även komplettera sin nya lådinredning med mattor i filt i botten. Det ger inte bara en lyxig känsla utan skyddar lådor från skador och dämpar ljud och skrammel. På mattorna placerar du sen besticklådorna i kökslådorna och justera dem så att de passar perfekt. Se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan fack för långa bestick eller redskap och dela gärna av med en avdelare till nästa del för att undvika att redskapen blandas. 


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.