Butiken

Byt ut dina gamla kökslådor - Behåll dina köksluckor!

Vi levererar måttbeställda kökslådor till dina befintliga fronter. Har du gamla lådor som är skrangliga eller i dåligt skick men det är inte läge att byta ut hela köket? Med våra måttanpassade kökslådor kan du behålla befintliga lådfronter och få nya mjukstängande kökslådor!

Lådorna i köket får stå ut med mycket påfrestning med tiden och det är inte alltid de har en lika lång levnadslängd som övriga delar av ditt kök! Belastningen från köksinredningen och köksartiklarna kan göra att lådan skadas och repas med tiden, och tyngden på allt du vill förvara i din låda kan med tiden göra den skranglig och högljudd. Dessutom utvecklas och förändras även kökets insidor och, till och med i något som grundläggande som kökslådor, går det trender i köksbranschen!

Det här kan göra att du sitter fast med ett kök med vingliga och skräniga kökslådor och det känns som ett alldeles för stort projekt att dra igång en hel köksrenovering! Kanske har bara en låda gått sönder och du skulle behöva byta ut den eller så köpte du köket av Ikea innan Ikea Faktum blev Ikea Metod och du önskar komplettera något, men inga delar finns att få tag på längre! Du kanske också har ett högskåp i ditt kök som skulle kunna bli mycket mer funktionellt med dämpade, invändiga lådor bakom luckan? Lugn, det här går enkelt att lösa! Vi på It's Design levererar nya måttbeställda kökslådor med fullutdrag och dämpning till alla olika mått!


Vi börjar med att reda ut begreppen! När man pratar kökslådor så finns det några vanliga begrepp som kan vara bra att känna till. 

  • KÖKSLÅDA - Lådor som sitter monterade i stommen i köket. Vanligtvis 5st i en lodrät rad, en så kallad lådsats, eller 3st i rad, en grytsats. Lådorna kan dock komma i många andra olika kombinationer och utföranden men grundläggande är att de är direkt fästa i din köksstomme och att de sitter en lådfront på som matchar dina övriga köksluckor. 

  • LÅDFRONT - Lådfronten är lådans motsvarighet till köksskåpens luckor. På dina överskåp eller bänkskåp sitter det en kökslucka som är monterad med gångjärn. På lådan sitter det lådfronter som är monterade med frontbeslag. Lådfronten är vanligtvis i samma luckfärg och fräsning som luckorna för att allt ska smälta ihop i en fin helhet. 

  • KÖKSSTOMMAR - Stommarna i köket är de (oftast) vita skåpen som utgör "skelettet" i köket. Luckor, hyllplan, skåpsinredning och lådor byggs och monteras i stommarna och stommarna avgör också hur utformningen av köket kommer att bli men bredder på lådor och skåp, vart diskhon ska placeras osv. Köksstommarnas bredd (mätt utvändigt från kant till kant) följer en standard i Europa med jämna hundramillimeter och skåpen kan vara allt från 200mm i bredd upp till 1200mm.

  • STOMMENS BREDD - Stombredden är helt enkelt bredden, eller tjockleken, på köksstommens ena sida. Vanligtvis mellan 16-19mm och det varierar mellan köksleverantörerna. Exempelvis har Ikea Metod en stombredd på 18mm. Den här informationen är främst bra att ha när du ska se hur mycket du har att skruva fast inredning i och om du ska mäta din stommes invändiga mått. Om du har en Ikea Metodstomme som är 600 bred så tar du bara bort stombredden gånger två, då det är två sidor på stommen, och får ut ett exakt invändigt mått. 600-18-18= 564mm.

  • INVÄNDIGA LÅDOR - En invändig kökslåda är i likhet med en vanlig kökslåda fäst i stommen men dock inte i någon lådfront. De invändiga kökslådorna monteras inuti skåpen men döljs sen av en lucka eller en annan lådas lådfront. Invändiga lådor är väldigt smart om du vill ha en enhetligt och symmetriskt kök med tre stycken lådfronter på varje stomme men önskar ha mer förvaring inuti lådorna, alternativt om du har ett högskåp med lucka men vill ha den smidiga lådförvaringen med en innerlåda bakom luckan. 

  • FULLUTDRAG - Det är egentligen exakt vad det låter som; lådor du kan dra ut fullt! Kökslådor med fullutdrag innebär att lådan går att dras ut så lång att bakre kanten på lådan hamnar i nivå med framkanten av stommen. Tidigare har lådorna i köken stannat ca 10cm innan framkanten av stommen vilket har gjort det svårt att nå dina köksartiklar längst in i lådan,  men med fullutdrag får du ut hela lådan och når lika bra längst in som längst ut! 

  • MJUKSTÄNGNING & DÄMPNING - Dämpade kökslådor är lådor som har mjukstängning inbyggd i sina lådskenor. Det gör att vid den sista biten när lådan åker in i stommen saktas lådan ned och lådan går igen mjukt och tyst. Dämpning på lådorna ger en maximal comfort i köket då du slipper hårda smällar och skrammel!
  • LUTANDE ELLER RAKA LÅDSIDOR - De allra flesta av marknadens kökslådor har lutande lådsidor vilket gör att bottenmåttet på lådan ofta är lite mindre på bredden än längre upp i lådan. Lutande lådsidor är den vanligaste varianten av lådor men på senare år har det blivit mer och mer populärt att göra helt raka lådsidor. En låda med raka lådsidor har istället samma bredd i botten som längst upp i lådan. Det finns fördelar och nackdelar med båda varianterna och det väljs egentligen främst efter tycke och smak!


Vi kan leverera olika typer av lådsidor efter önskemål och såklart även invändiga lådor till dina befintliga stommar!


Är du ute efter att komplettera ditt kök med nya mjukstängande kökslådor till ett av marknadens bästa pris?

Känner du att lådorna hemma börja bli lite trötta och att köket skulle få sig ett lyft med nya lådor men du vill behålla dina luckor och lådfronter? Då har du hittat helt rätt! Vi kan nämligen leverera måttanpassade kökslådor i alla olika bredder och du kan välja på att få lutande lådsidor (kökslådan TB35), raka lådsidor (kökslådan TS40) och såklart också invändiga lådor! Alla våra lådor har alltid dämpning och fullutdrag, vi har flera lika djup och det finns många fina tillval som exempelvis glassidor och metallsidor till lådorna. Här kan du förnya och förbättra utan några dyra renoveringar! 

SÅ HÄR ENKELT ÄR DET!

1.       Mät invändiga måttet i din stomme. På höjden och bredden, helst i millimeter för ett så exakt mått som möjligt.

2.       Mät höjden på dina lådfronter och räkna antalet.

3.       Mät djupet på en befintlig låda.

4.       Skicka mått och antal lådfronter till oss så hör vi av oss med en kravlös och kostnadsfri offert!


En av våra vanligaste förfrågningar är lådor till källsortering. Det här är en populär kombination!


Kundomdöme om våra lådor:
"Vi är så nöjda med våra lådor från It's Design! Vi hade väldigt opraktiska gallerlådor i två skåp, som ej gick att dra ut och där allt rasade ner mellan gliporna, samt vanliga hyllplan i ett annat skåp. Stommarna är från Epoq och det gick inte bara att byta till nya lådor därifrån då måtten var nya och vi skulle vara tvungna att byta ut hela köket. Onödigt tyckte vi så jag började googla på måttanpassade kökslådor och hittade några företag. It's Design var helt klart trevligast, snabbast på att svara och diskuterade mina frågor över telefon, de var heller inte dyrare så beslutet var enkelt. Vi bestämde oss för att ta omonterade lådor då det blev lite billigare. Vi fick dem bara inom några dagar och betalde med faktura i efterhand. Det var först lite klurigt att förstå hur de skulle sitta ihop men vi blev guidade över telefon av trevliga Janne både kvällstid och på helgen och när vi väl gjort en så var det enkelt att göra de andra. Tog lite tid att få upp dem eftersom hålen var i gamla stommarna men samma här, när vi fått upp en hade vi fått in snitsen. Kan varmt rekommendera It's Design till andra kunder. Trevligare bemötande och bättre service får man leta efter. De var väldigt engagerade och hittade lösningar på problem med bl a gångjärn i skåpen som var i vägen. Allt går att lösa. Tack än en gång för hjälpen. Äntligen är det ordning och reda i våra skåp och lätt att komma åt saker!"
Marie & Patrik i Huddinge

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.