Butiken

Hur monterar jag mina nya handtag?

Att montera sina nya handtag eller knoppar på luckor och lådor är faktiskt inte särskilt svårt alls! Här berättar vi om hur du byter ut handtagen på dina befintliga skåp och hur du borrar för nya kökshandtag!

Montera handtag på luckor med befintliga hål

Har du redan hål för handtag på dina luckor är det väldigt enkelt att byta ut dem! Skruvar som passar handtagen följer med i alla beställningar av nya beslag. Såhär byter du ut handtagen på luckorna.

  1. Skruva bort de befintliga handtagen med en stjärnskruvmejsel. 
  2. Mät cc-måttet och välj nya handtag med samma mått. (Tips! Här berättar vi mer om cc-mått)
  3. Skruva dit de nya handtagen med skruvarna som följer med i beställningen. Vi rekommenderar att du skruvar dit handtagen med skruvmejsel för att inte förstöra gängorna. 

    Klart! :)


Montera handtag på luckor utan hål

Att borra luckorna för nya handtag kan känna lite klurigt men med rätt verktyg är det faktiskt ganska lätt! Här har du tips på hur du kan gå till väga:

  1. Mät ut vart hålen ska vara på luckorna och markera med blyerts. Använd gärna vår smidiga markeringsmall som hjälpmedel (Du hittar den här!)
  2. Har du handtag med M4-skruv borrar du med ett 5 mm borr och har du beslag som monteras med träskruv kan du förborra med ett 2 mm borr.
  3. Montera handtagen med medföljande skruvar med hjälp av en skruvmejsel. Vi rekommenderar att du skruvar dit handtagen med skruvmejsel för att inte förstöra gängorna. 

    Klart! :)

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.