Butiken

Kökstrender 2023

Inspireras av fyra av de starkast lysande inredningstrender för kök 2023. Här kikar vi närmare på vad vi tror kommer fylla flöden på Instagram och Pinterest under det kommande året. Ledorden är vitt, trä och Japandi.


Kökstrend - Vita kök

Efter några köksår där beige och gråa köksluckor helt har dominerat marknaden ser vi nu ett regimskifte där vita kök gör en stor come back under 2023. Det ska vara välplanerade kök i modern design och gedigna materialval, så som trä och natursten, men nu med en bruten vit yta i matt finish. Välj en vit färg med varm underton och matcha gärna ditt mjukt vita kök med detaljer i rostfritt stål och massivt trä. 



Kökstrend - Mjuka former

Rundade och mjuka kanter på möbler, vaser, speglar, skulpturer och andra inredningsdetaljer har redan smugit sig in i de skandinaviska hemmen men nu är det även kökets tur. Under 2023 kommer mjuka runda detaljer att synas på både köksstommar, köksbeslag. köksmöbler och dekoration. Rundade köksdetaljer ger inte bara en exklusiv och ombonad känsla till köket utan också ett platsbyggt och gediget intryck som sällan går ut tid.  



Kökstrend - Trädetaljer

Detaljer i köket är viktigt. De stora ytorna skapar helhetskänslan och det första intrycket men det är i detaljerna elegans, personlighet och harmoni skapas.  2023 kommer trädetaljer att få ännu mer genomslag och här även en trend att kombinera trädetaljer, med både ljusa och mörka nyanser, för att få en naturlig färgpalett i de vita köken. Med köksdetaljer i trä, så som massiv ek, ask och obehandlad furu, kan man få in värme och nyanser i ett annars lite mer strikt minimalistiskt hem.



Kökstrend - Japandi

När man kombinerar de första tre kökstrenderna i vita kök med mjuka detaljer i massivt trä så hamnar man gärna i den japansk-skandinaviska inredningdesignen - Japandi. Japandi är en designstil som kombinerar element från japansk och skandinavisk design. Det innebär vanligtvis enkelhet, minimalism, naturmaterial och en neutral färgpalett. Stilen är känd för sin minimalism och funktion, och att det ofta inkluderar trädetajer, mjuka runda former, låga möbler, bambu och rotting. 

Ett japandikök behöver inte vara vitt utan här finns ofta köksluckor i ett gediget träslag kombinerat med bänkskiva i samma material eller i en matchande natursten. Att ha träkök med vita väggskåp och träluckor på bänkskåpen kan också förekomma och här är fördelarna inte bara designen utan även att mer rymd skapas i rummet samtidigt som förvaringen behålls. Detaljerna i japandikök är ofta minimalistiska i exempelvis svarta profilhandtag, runda köksknoppar och mjuka köksartiklar i trä, keramik och linne. 


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.