Butiken

Svarta kökshandtag & inredningsdetaljer - Trend Vinter 2020

Kökshandtag och köksknoppar i svart och svarta inredningsdetaljer till badrummet. Inspireras av vinterns handtagstrend med svarta detaljer i ditt hem!

Under höst och vinter när tiden blir lite mörkare följer ofta inredningstrender med och ljusa, somriga pasteller byts gärna ut till dova, mörkare färger som mörkgrönt, vinrött och havsblått. Hösten 2020 är egentligen inget undantag men den inredningstrend som lyser klarast är ändå beigea och gråa monokroma toner med kolsvarta inredningsdetaljer. Kök och badrum med beigea och grå köksluckor, kommoder, bänkskivor och kakel som går ton i ton med väggar och möbler dominerar de inspirerande inredningskontona och detaljer som köksblandare, takdusch, väggkrokar och handtag bryter av i svart.

Svarta inslag i hemmet är både stilrent och elegant och passar i de allra flesta inredningsstilarna. Det kan vara ett sätt att skapa djup och dimensioner i rummet där du exempelvis kan rama in ett foto, lyfta fram en möbel eller bara belysa utvalda detaljer. 

En av nyheterna för 2020 är de här industriella Relief knopparna i svart metall. Tre knoppar med lite industriell design och en räfflig yta likt knoppen Graf. I serien Relief finns även et kökshandtag i cc 96, cc 128 och cc 192 och även en snygg krok att matcha med i köket eller badrummet. Alla delar en snygg mattsvart färg som passar perfekt för trenden med svarta köks- och badrumsdetaljer. Vill du fånga trenden med svarta detaljer i badrummet så har vi en serie med självhäftande krokar och en toalettrullehållare. Matcha med svarta handtag eller knoppar på badrumskommoden för en enhetlig känsla i badrummet. Svarta badrumsdetaljer i handtag och krokar är både är snyggt och funktionellt!Svarta köksbeslag finns i många olika stilar och utförande. Förutom industriell Relief finns mer klassiska beslag som svarta skålhandtag och svarta 1353. Svarta kökshandtag kan såklart även matchas med svarta köksknoppar och även här finns många olika stilar att välja bland.

3 snabba tips när du väljer svarta inredningsdetaljer: 

  1. Låt dig inte stoppas av förlegade stilregler! Visst kan man ha svarta handtag på svarta köksluckor! Och svarta handtag på vita luckor behöver inte alls kännas för hårt. Tvärtom kan svart på svart ge ett modernt, monokromt uttryck och svart på vitt en stark visuell effekt i köket eller badrummet! Tänk dock på att trender och smaker kan ändras med tiden, så vet man med sig att man är lite ombytlig kan det vara bra att satsa på detaljer som enkelt byts ut. 
  2. Skapa en röd (svart) tråd i rummet. Ta upp det svarta på flera ställen i rummet för ett genomtänkt och enhetligt intryck. Det svarta drar gärna åt sig blicken men om det dyker upp på fler ställen i rummet känns det sammanhängande och inte utpekat, vilket ger ett behagligt helhetsintryck.
  3. Vill du inte att det ska bli för mörkt och tungt så ta bara upp det svarta i mindre detaljer så som kökshandtag, köksknoppar, badrumskrokar, köksblandare, tavelramar, lampskärmar och vaser och låt sen resten av rummet gå i ljusare nyanser av beige, ljust grått och vitt. 


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.