Butiken

Inspiration - Svartbetsad ek i köket

Inspireras av vår kund som betsat lådinredningen Bas i ek med svart bets. Som standard är vår lådinredning lackerad som skydd men nu erbjuder vi även obehandlad ek som kan betsas i önskad färg.

Lådinredning i ek är ett populärt val för dem som vill skapa en varm och naturlig känsla i sitt hem. Ek är ett starkt och hållbart träslag som har en djup färg med vackra ådringar. Ek är inte bara väldigt tidlöst och tåligt utan också ett lätt träslag att arbeta med, vilket gör det lämpligt för att skapa just lådinredning och inredningsdetaljer. Våran kompletta träinredning i ek är tillverkad i massiv ek och finns i många olika delar som kombineras ihop för att passa i ditt kök. Du väljer fritt mellan besticklådor, redskapslådor, avdelare, kryddinsats och knivinsats och skapar en inredning efter dina behov i köket. För att skydda eken i inredningen är vår inredning som standard lackerad. Det är för att den ska vara tålig mot fukt, slitage och hålla sig fin under en lång tid. 

Trender med obehandlat trä och betsade kök har gjort att vi nu även tagit hem vår lådinredning i obehandlad ek. Än så länge har vi ett begränsat lager men vi tar hem leveranser regelbundet efter förfrågan. Ett betsat ekkök är både snyggt, stilrent och hållbart och passar många olika inredningsstilar och hem, men du kan också välja att ha helt obehandlade ekdetaljer i köket som åldras naturligt med tiden. 

Obehandlad ek är trä som inte har behandlats med någon form av ytbehandling, såsom målning eller lackering. Det innebär att träet behåller sin naturliga färg och ådring. Du kan välja att ha ekinredning i köket utan någon behandling men eftersom det inte har någon skyddande yta så kommer det att ändra färg och utseende över tid beroende på exponering för ljus och fukt. Obehandlad ek kommer, med andra ord, att mörkna med tiden, särskilt om det exponeras för mycket solljus eller fukt.

Om man väljer att använda obehandlad ek är det därför viktigt att vara medveten om att det kommer att ändra utseende över tid och att det kräver viss underhåll för att hålla det i bra skick. Men om man gillar den naturliga känslan av trä och vill skapa en varm och levande miljö, kan obehandlad ek ändå vara ett bra val.

Under hösten valde en av våra kunder att betsa vår obehandlade lådinredning i svart för att matcha hennes vackra svartbetsade ekkök. Vi fick följa med och här ser vi resultatet!

Kunden valde att kombinera de svartbetsade besticklådorna med vår lådmatta i mörkgrå filt. Lådmattorna måttanpassas helt efter önskade mått och passar därför alla olika kökslådorna på marknaden. Våra filtmattor tillverkas i Sverige i 3 mm tjock formpressad och återvunnen filt. Vi kapar sen mattorna med millimeter-precision att passa insidan av kökslådorna hos våra kunder.  Lådmattor är perfekt för att skydda lådorna mot slitage som annars gärna blir av köksredskap, men det ger också en mer exklusiv känsla i lådan och dämpar ljud och skrammel av köksartiklarna. 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.