Butiken

Besticklådor för IKEA

Kan besticklådorna vi erbjuder passa i lådor från Ikea? Finns det besticklådor för väldigt smala lådor? Hur kan besticklådorna måttanpassas? Här hittar du svaren på frågorna om våra besticklådor du kan måttbeställa!

Ett organiserat kök med bra förvaring i både lådor och skåp önskar nästan alla i sitt hem. Lådinredning kan dock vara knepigt att hitta och särskilt till ett lite äldre kök där måtten kanske inte följer dagens standard. Har du flyttat till ett nytt hem med ett kök från någon av de stora köksleverantörerna, så som Marbodal, Ballingslöv, Kvänum, HTH eller Ikea, så kan det tyvärr ändå vara så att de inte erbjuder inredning som passar skåpet då deras originalsortiment varierar med tid. Därför erbjuder vi besticklådor och annan lådinredning som du kan måttbeställda till de flesta måtten!


Här har vi samlat några av de vanliga frågorna vi får angående våra måttanpassade besticklådor. 


Hur kan besticklådorna passa mina gamla lådor från Ikea?

När vi köper in våra besticklådor i plast låter vi fabriken spara så mycket av kanten runt om facken som de kan. Kanten är nämligen den delen på besticklådan som vi kan kapa i sågen och anpassa efter önskat mått, utan att det påverkar facken.

Här nedan ser man två storlekar av besticklådan Visio. Den vänstra har ett breddintervall på 275-330, vilket innebär att den som minst kan bli 275 mm bred och som mest kan vara 330 mm bred. Det innebär då att kapar man bort så mycket kant som möjligt runt om facken så är lådan 275 mm bred och låter man all kant vara kvar så är den 330 mm, men vi kan även välja att kapa däremellan. 

Samma princip gäller när det kommer till djupet på lådan. Oavsett breddintervall har dock alla storlekar i besticklådan Visio samma djup/längd (djupet räknas då framifrån och bakåt i lådan). När besticklådorna kommer in på lagret är de alla 523 mm djupa men kanten runt omkring gör att vi kan kapa ner dem till 440 mm djup. Med andra ord kan alla besticklådor anpassas mellan 440 mm upp till 523 mm djup.

Har du då gamla lådor från exempelvis Ikea så ser vi till att besticklådorna passar perfekt genom att vi sågar till dem till dina exakta mått!Finns det besticklådor för väldigt smala lådor?

Absolut! Även för de väldigt smala lådorna finns det bestickinsatser! Exempelvis den med breddintervallen från 175 mm upp till 230 mm som kan bli så smal som 17,5cm. Vi har även besticklådor för väldigt breda lådor som är anpassade till bredder upp till 830mm för de väldigt stora kökslådor. 


Kan jag välja hur fackindelningen ser ut i besticklådan?

I och med att vi endast kapar runt om facken och inte tillverkar lådorna bestämmer vi inte hur fackindelningen ser ut i de olika storlekarna tyvärr. 


Mina lådor lutar så att de är smalare i botten än länger upp, hur gör jag nu?

Att ha lite lutning på lådsidorna är väldigt vanligt och inget konstigt. Våra besticklådor är smalare undertill och har en kant överst runt facken. Det är den kanten som vi kapar till önskade mått. Höjden på besticklådorna är 55 mm hög och för att då få den mest exakta måtten så rekommenderar vi att man mäter bredden i lådan på ca 55 mm höjd om du har lite lutning. 

I och med din lutning har du en smalare bredd i botten än överst men mäter du på ca 55 mm höjd så brukar man få det absolut bästa resultatet. Är det klurigt att mäta så brukar vi rekommenderar att markera 55 mm höjd på lådsidorna med en blyerts och sen mäta rakt över.


Hur beställer jag måttanpassad lådinredning?

Såhär kan du beställa din måttanpassade lådinredning:

  1. Börja med att mäta dina lådor på djupet och bredden. Djupet är då från framkant till bakkant inuti lådan och bredden är från vänster till höger. Har du lutning på lådsidorna så mäter du bara bredden på 55 mm höjd. 
  2. Kolla efter din bredd i de olika breddintervallerna. Har du fått fram till exempel måttet 298 mm på bredden så är det breddintervallen 275-330 där dina mått passar in. 
  3. Välj breddintervall i listan och sen anger du dina exakta mått på både bredd och djup i fältet under "lägg i kundvagnen". 

    Klart!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.