Butiken

Besticklådor till lådor från Blum

Letar du efter besticklådor till Blums Legrabox och Blums Tandembox? Här berättar vi skillnaden och vad som passar din låda!

Besticklådor till lådor från Blum

Det är en inte så djärvt att utgå från att majoritet av de Svenska köken har lådor av det tyska fabrikatet Blum. Blum är marknadsledande i Europa och levererar kökslådor till de flesta av de stora köksleverantörerna i Sverige. Har du därför köpt ett kök av Marbodal, Ballingslöv, HTH, Sentens från Electrolux så förvarar du förmodligen dina bestick i en kökslåda av märket Blum.

Trots att Blum är marknadsledande, och i många avseende störst inom sin produktkategori, i Skandinavien är det ofta svårt att hitta bra, snygg och funktionell lådinredning som passar lådorna och det är ett behov vi har försökt att täcka.

Blum har två stycken moderna modeller av kökslådor som idag dominerar marknaden. Tandembox, en kökslåda med något lutande sidor, och Legrabox, en låda med helt raka lådsidor. Båda lådorna har mjukstängning och gejdrar med fullutdrag. Sen finns även en enklare modell, Metabox, som idag är något mer sällsynt på marknaden, vilken inte erbjuder varken fullutdrag eller dämpning.


Besticklådor till Blum Tandembox

En av vår mest efterfrågade lådinredning är inredning till lådor som har lutande lådsidor. Tandembox sidor har nämligen en liten kurvning ner mot botten inuti lådan som gör att den smalnar av och bredden på lådan är därför något mindre i botten än högre upp. Det här är inte särskilt ovanligt men bra att notera när man sen ska köpa lådinredning.

Om du har kökslådor med lite lutande sidor så har vi besticklådor som passar perfekt! Våra besticklådor i plast är nämligen smalare undertill och har en kant överst runt facken och den kanten kapar vi sen till önskade mått. Höjden på besticklådorna är 55mm hög och för att då få den mest exakta måtten så rekommenderar vi att man mäter bredden lådan på ca 55mm höjd. I och med din lutning har du en smalare bredd i botten än överst men mäter du på ca 55mm höjd så brukar man få det absolut bästa resultatet. Är det klurigt att mäta så kan man markera 55mm höjd på lådsidorna med en blyerts och sen mäta rakt över.

Modellerna som passar bäst till Blum Tandembox är våra besticklådor Classic och Visio.Besticklådor till Blum Legrabox

2011 kom Blums kökslåda Legrabox som en revolutionerande nyhet på marknaden. Tidigare hade kökslådorna varit lutande men med Legrabox blev nu alla vinklar 90 grader med slimmade lådsidor. När du idag köper ditt kök hos någon av Blums återförsäljare, exempelvis Marbodal och Ballingslöv, är det därför inte ovanligt att du får välja om du önskar kökslådor med raka sidor (Legrabox) eller med lutande sidor (Tandembox).

Legrabox är inte bara lite mer slimmad och stilren i designen, den ger också något mer utrymme i lådan, då den invändiga bredden blir bredare på en låda med raka sidor, och den känns något mer exklusiv. Den här lådan kräver dock ett helt annat system och är också något dyrare än den klassiska Tandembox.

I och med att Legrabox har helt raka sidor är det inte riktigt lika känsligt vad du väljer för lådinredning. Här kan de flesta lådinsatserna passa bra mot den 90 graders vinklade sidan. Letar du besticklådor till Legrabox kan du därför välja både våra besticklådor i plast, Classic och Visio, men också hela vår träinredning Bas med lyxiga besticklådor i ek och vitt.Besticklådor till Blum Metabox

Metabox är Blums enklaste besticklåda som ofta monteras där det kan vara svårt att få till en mjukstängande låda men man har behov av rullskenor. Om du har ett kök med Blums Metabox är det ganska enkelt att hitta passande lådinredning för Metabox, liksom Legrabox, har raka lådsidor och det gör att all lådinredning passar bra mot sidorna.

Metalbox har dock en lådmodell som är ganska mycket lägre än vad mer moderna lådor och då kan höjden på lådan vara ett problem. Här har vi dock ett mindre sortiment av lådinredning som även passar lite grundare lådor vilket kan vara välbehövligt i en Metabox-låda.

Tips på lådinredning som passar Metabox är vår serie Bas i trä, våra plastserie Classic och Visio och även vår basic besticklåda i plast med vikbara kanter.


Vilken kökslåda har jag?

Om du är osäker på vilken låda du har, vilka besticklådor som passar hos dig och vad för lådinredning du kan välja på – hör av dig till oss! Skicka gärna med en bild på lådan och skriv vad du önskar så hjälper vi dig i djungeln av lådinredning så att ditt kök blir precis så som du vill ha det!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.